Prologis stärker närvaron i Stockholm

Fredrik Kihlström innehar en B.Sc. och M.Sc. inom fastighetsekonomi och finans från KTH. Foto: Prologis

Logistikfastighetsföretaget Prologis stockholmskontor fortsätter av att växa. Att stärka närvaron på den viktiga logistikmarknaden Stockholm och Mälardalen är en viktig del av Prologis långsiktiga tillväxtstrategi i Sverige. Med sitt nordiska huvudkontor i Göteborg har Prologis historiskt sett varit stora i Västsverige. 2021 stärkte dock bolaget sitt fokus på Stockholms-området och i samband med företagets fortsatta expansion värvas nu Fredrik Kihlström till Stockholmskontoret.

– I efterdyningen av det som just nu sker på marknaden kommer det att dyka upp många möjligheter. Den här rekryteringen breddar vårt team för ett större fokus på transaktioner framöver, säger Gunnar Gillholm, VP, Country Manager Nordics. Fredrik Kihlström blir en viktig del i Prologis vidare expansion i Sverige och en ytterligare förstärkning av den viktiga Stockholmsregionen.

Fredrik Kihlströms kommer att ansluta till Caroline Nirbergs team som Capital Deployement Manager, där hans huvuduppdrag innefattar identifiering av potentiella förvärv. Rollen innebär även kontakter med mäklare, kommuner och kunder för att identifiera potentiella utvecklingsmöjligheter och för att öka Prologis närvaro i Sverige via långsiktiga investeringar.

– Jag ser fram emot att bli del av ett team som ska bidra till Prologis fortsatta expansion, säger Fredrik Kihlström om sitt nya uppdrag. Mitt fokus kommer ligga på att identifiera potentiella investeringar runt om i Sverige för att utveckla Prologis fastighetsportfölj ytterligare.

Fredrik Kihlström innehar en B.Sc. och M.Sc. inom fastighetsekonomi och finans från Kungliga Tekniska Högskolan och har även studerat i Australien, Nederländerna och Göteborg. Han kommer närmast från en tjänst som transaktionsrådgivare på JLL där han haft en tjänst som Senior Associate, Capital Markets.