Lufthansa Cargo Center moderniseras

Lufthansa Cargo bygger ut logistikcentret vid sin hemmabas i Frankfurt. Foto: Lufthansa Cargo

Lufthansa Cargo kommer att vidareutveckla och förnya logistikcentret vid sin hemmabas i Frankfurt på som en del av infrastrukturprogrammet "LCCevolution". Parallellt med detta pågår för närvarande flera förberedande åtgärder för byggandet av det nya centrala lagringssystemet vid Lufthansa Cargo Center. 

Företagen Vollert Anlagenbau och Körber vann nyligen upphandlingsförfarandet och kommer att genomföra moderniseringen av RFS-staplarens mekaniska, kontroll- och IT-system. 

– I framtiden kommer våra Road Feeder Services-kunder att dra nytta av kortare leveranstider och effektivare hantering av transporter med lastbilar. Med hjälp av en modern IT-miljö säkerställer vi anpassningsförmågan för high-rack-lagringssystemet när det gäller kommande tekniska utvecklingen, säger Harald Gloy, fraktflygbolagets Chief Operations Officer och Chief Human Resources Officer.

– Vi är mycket nöjda med att vara med i detta viktiga och sofistikerade infrastrukturprojekt för Lufthansa Cargo, säger Hans-Jörg Vollert, vd för Vollert Anlagenbau.

Dirk Hejnal, vd Körber Business Area Supply Chain, betonar: ”Körbers omfattande erfarenhet av supply chain-tekniken - i detta fall inom eftermontering, automatisering och programvara - gör att vi kan erbjuda Lufthansa Cargo en skräddarsydd lösning för detta projekt. Med detta kan fraktflygbolaget uppfylla de höga förväntningarna i dag och i morgon och leverera bättre kundservice”.

Den fullständiga moderniseringen av Lufthansa Cargo Center ska vara klar 2029.