Hybricon Bus ställer om mot E-mobilitet

Förändringen mot eldrivna bussar går allt snabbare säger säger Mårten Fuchs, vd på Hybricon Bus. Foto: Hybricon

Hybricon och Transdev har kommit överens om att utöka samarbetet gällande service och underhåll i Umeå. Uppgörelsen innebär att Hybricon åtar sig ytterligare arbete under det tredje kvartalet för att sedan återgå till det ursprungliga samarbetsavtalet.

Hybricon har under det andra kvartalet påbörjat omställningen från en verksamhet baserad på de egenutvecklade Arctic Whisper bussarna med tillhörande serviceavtal. Det utökade samarbetet med Transdev kommer att bidra till att förstärka intäkterna under kvartal tre.

– Det här är ytterligare ett kvitto på att vi levererar efter vår strategi att sakta men säkert bygga förtroende lokalt och regionalt genom att tillhandahålla kvalitet och tillgänglighet, säger Mårten Fuchs, vd på Hybricon Bus System .

– Förändringen mot eldrivna bussar går allt snabbare. Efter avslutandet av Arctic Whisper projektet kan vi nu fokusera våra resurser och kunskap på att aktivt delta i omställningen mot grönare transportlösningar med det uttalade målet att ta marknadsandelar i både Sverige och på övriga Nordiska marknader.