Coor elektrifierar fordonsflottan

Coor tar ett betydande steg mot hållbarhet genom att elektrifiera fordonsflottan. Arkivbild

Coor tar ett betydande steg mot målet att vara ett hållbart företag på riktigt genom elektrifiering av fordonsflottan. En fossilfri fordonsflotta är ett av flera viktiga initiativ för att minska verksamhetens utsläpp av CO2.  

Coor vill ta ett långtgående ansvar för sin verksamhet och för hur den påverkar människan, miljön och samhället. Av den anledningen har Coor beslutat att förbinda sig till Science Based Targets-initiativet, SBTi för att sätta klimatmål i linje med att begränsa den globala temperaturhöjningen till 1,5 grader. Kunder, medarbetare, ägare och andra intressenter ska känna sig trygga i att Coor bedriver sin verksamhet på ett professionellt, lönsamt, säkert och hållbart sätt över tid.

Ett första steg mot en helt fossilfri fordonsflotta är den elektrifiering av förmånsbilar som nu sker. I nästa steg ska Coor i Danmark, Sverige, Norge och Finland konkretisera hur vägen till en helt elektrifierad fordonsflotta ska genomföras.

– Elektrifieringen av Coors fordonsflotta är ett viktigt steg i vår ambition att avsevärt minska utsläpp av CO2. Det är en uppriktig och seriös signal till våra kunder och medarbetare att vi menar allvar i våra ambitioner att bli hållbara på riktigt, säger Kristina Olsson, hållbarhetschef Coor i Sverige.