Castellum bygger nytt i Brunna

Invid E18 i Brunna planerar Castellum att uppföra nästa lagerbyggnad om 16 800 kvadratmeter. Foto: Castellum

Fastec Sverige har fått i uppdrag av Castellum att på totalentreprenad projektera och bygga etapp 2, lager och logistikhall i Brunna, Upplands-Bro. Området är ett modernt och snabbt växande företagsområde med nära anslutning till E18 och E4 som ger snabba distributionsvägar till Stockholm och övriga Mälardalen.

Byggnaden är på totalt cirka 17 300 kvadratmeter fördelad på tre lokaler. I lokalerna planeras personal-och kontorsutrymmen för verksamheterna och varje lokal är försedd med lossnings- och lastningsfaciliteter. Utvändigt ingår bland ammat att färdigställa markytor för lastning/lossning, parkering och entréer samt el-laddning och belysning.  Byggnaden ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
Projektet är påbörjat och ska vara klart i maj 2022. Medlemsföretag är Norra Stockholm Bygg och projektchef är Johan Larnesjö.

– Vi är glada och stolta över att ha fått förnyat förtroende att bygga vidare tillsammans med Castellum här i Brunna. Det är vårt tredje samarbete med den här typen av lokal och vi tycker att vårt samarbete utvecklas i varje projekt, säger projektchef Johan Larnesjö.