Fastec bygger ut Västbergaterminalen åt Widriksson Logistik

Tillbyggnaden är på cirka 2 500 kvadratmeter. Foto: Fastec

Fastec Sverige har på totalentreprenad fått i uppdrag att bygga till Västbergaterminalen åt Widriksson Logistik  med ett extra våningsplan för att fördubbla och modernisera kapaciteten på godsterminalen. Utöver större terminal byggs ett till lasthus för tunga lastfordon och en lastkaj för lätta lastbilar. Tillbyggnaden är på cirka 2 500 kvadratmeter, byggnationerna påbörjas under december 2020 och byggnaden ska vara klar under september 2021.

Ökad e-handel och större efterfrågan på hållbara last-mile-transporter gör att Widriksson Logistik växer kraftigt. Fler transporter innebär mer gods, behov av större ytor och fler fordon. Därför investerar Widriksson i en betydande utbyggnad av godsterminalen i Västberga. Terminalen ska i samband med påbyggnaden förberedas för installation av solceller på taket och laddstationer för elfordon. Widriksson erbjuder hållbara, kundanpassade och kvalitativa logistiklösningar för last mile- distribution i större städer.

– Vårt mål är fortsatt tillväxt och vi börjar nu att växa ur terminalen i Västberga. Samtidigt har vi behov av att effektivisera och konsolidera vår verksamhet i Stockholm och vill ha mer koncentrerad yta för lagring, samordning och omlastning av gods. Nu vill vi bygga en modern terminal anpassad för framtidens logistiklösningar och ytterligare tillväxt, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

– Fastec delar Widriksons höga ambitioner när det gäller hållbarhet och kvalitet, därför känns det extra roligt för det förtroende vi fått. Nu ska vi tillsammans med Widriksson Logistik förverkliga deras satsning på en modern logistikanläggning i Västbergaterminalen, säger projektchef Nicklas Sandström.

Medlemsföretag är Fastec Stockholm och projektchef är Nicklas Sandström.