SLP förvärvar pågående nybyggnadsprojekt

SLP bygger logistikfastighet med total uthyrningsbar yta om cirka 5 900 kvadratmeter. Foto: SLP

SLP har genom bolagsförvärv förvärvat en logistikfastighet i Halmstad. På fastigheten pågår byggnation av en logistikbyggnad som kommer att ha en total uthyrningsbar yta om cirka 5 900 kvadratmeter. Hyresgästen är Halmstads Delivery som har ett tio-årigt hyresavtal och kommer att flytta in under sista kvartalet 2022.

Säljaren är Kepada Gruppen  som ingår i ByggSjögren-koncernen och transaktionen har skett off-market. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 93 miljoner kronor och fastigheten genererar ett hyresvärde om ca 5,2 miljoner kronor som är 100 procent indexerad. SLP äger per idag två fastigheter i Halmstad kommun med total uthyrningsbar yta om ca 16 500 kvadratmeter..

– Jag är glad över att vi har hög takt i våra transaktioner och med detta köp får vi en fastighet i ett utmärkt logistikläge i Halmstad med mycket bra anslutningar till kringliggande infrastruktur. Den logistikbyggnad som är färdig i slutet av året kommer att vara anpassad till hyresgästens behov och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, säger Peter Strand, vd på SLP.

Halmstads Delivery är ett privatägt företag som grundades av Jean Barany 1992. Idag har bolaget över 50 anställda och har en vagnpark om 30 bilar.