RO-Gruppen bygger logistikbyggnad åt Stendörren Fastigheter i Brunna

I industriområdet Brunna i Upplands Bro bygger RO-Gruppen logistikfastighet. Illustration: Stendörren Fastigheter

I det expansiva industriområdet Brunna i Upplands Bro Kommun ska RO-Gruppen uppföra en logistikbyggnad åt Stendörren Fastigheter. Med sitt läge intill E18 har området blivit ett av Stockholmsregionens mest attraktiva logistikområden. Den flexibla och effektiva logistikbyggnaden omfattar  cirka 6 300 kvadratmeter med möjlighet att delas upp i två lokaler från cirka 2 700 kvadratmeter.

– Vi har under 2021 haft ett nära och bra samarbete med Stendörren Fastigheter. Samarbetet har präglats av transparens och med fokus på att skapa förutsättningar för att byggstarta projektet. Vi är verkligen tacksamma för det förtroende Stendörren givit oss inom deras kärnsegment lager och logistik. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete mot färdigställande, säger Olle Forsberg, affärsområdeschef på RO-Gruppen.

Projektet har en tydlig hållbarhetsprofil och byggnaden ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM med mål att som lägst nå nivå Excellent. Byggnaden kommer värmas och kylas av en bergvärmecentral och utöver det planeras för att en stor del av elen ska genereras av en solcellsanläggning. Detta sammantaget resulterar i en mycket energieffektiv byggnad med litet klimatavtryck.