Speed Group flyttar in i Logicenters anläggningar i Borås

Speed Group flyttar in omgående i Logicenters anläggningar i Borås. Foto: Logicenters

Nu fördjupas samarbetet mellan Logicenters och Speed Group. Det står klart sedan parterna tecknat ett nytt avtal gällande en av Logicenters anläggningar i Borås. Avtalet avser en 10 000 kvadratmeter stor logistikyta i Logicenters nya fastighet om totalt 24 000 kvadratmeter. Speed Group flyttar in omgående.

Logicenters fortsätter att stärka sin verksamhet i Västsverige och har nu tecknat sitt andra hyresavtal med Speed Group i Borås. Avtalet avser en 10 000 kvadratmeter logistikyta och Speed Group flyttar in i lokalen omgående. Anläggningen i Viared, som är belägen strax utanför Borås, är tekniskt utrustad med allt som krävs för att kunna bedriva modern logistikverkasamhet. E- handlaren Care of Carl är sedan i höstas hyresgäst i den andra delen av den totalt 24 000 kvadratmeter stora fastigheten.

– Det känns väldigt roligt att vårt samarbete med Speed Group utökas ytterligare. De är vår största kund i Borås och att få chansen att vidare stötta deras tillväxtresa är mycket inspirerande. Vi ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete i flera år framöver, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Fastigheten som Speed Group nu flyttar in i ligger strategiskt belägen med närhet till både Göteborg och Jönköping samt till flygplatsen Landvetter. Det är även den andra anläggningen de hyr av Logicenters i Borås. Den första är en logistikanläggning om 83 000 kvadratmeter som dessutom är utrustad med Nordens största solcellsanläggning på tak.

– Vår verksamhet växer och vi vill expandera våra ytor för att skapa förutsättningar för organisk tillväxt. 2017 tecknade vi vårt första hyresavtal här i Borås tillsammans med Logicenters och att vi nu tar ytterligare kliv tillsammans är något vi är väldigt glada över. Logicenters har bevisat att de kan tillgodose våra krav för vi ska kunna bedriva en framgångsrik logistikverksamhet i området. Därför kändes de som ett självklart val när vi nu tar nästa steg framåt i vår utveckling, säger Mats Johnson, vd och koncernchef på Speed Group.