Greenfood etablerar jättecenter i Helsingborg

Utvecklar det största logistikprojekt i Norden som Skanska byggt. Foto: Greenfood

Intresset för växtbaserat mat med frukt och grönt som bas ökar. För att tillgodose den stora efterfrågan, stärka kunderbjudandet och hantera planerad tillväxt har nu Greenfood och Skanska avtalat om utvecklingen av en ny superanläggning i Helsingborg. När den nya byggnaden står färdig blir den 44 000 kvadratmeter stor och ett av norra Europas största center för  livsmedelsinnovation, produktion och distribution.

Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hälsosam mat. Koncernen har växt kraftigt de senaste åren och upplever en fortsatt ökad efterfrågan när allt fler väljer en mer växtbaserad livsstil med grönt som bas.

Nu etablerar nu koncernen en ny toppmodern livsmedelsanläggning i Helsingborg. Den nya anläggningen utvecklas, byggs och hyrs ut av Skanska och blir en av de största i sitt slag; den ska inrymma Greenfoods befintliga Helsingborgsbolag med inköpsverksamhet, produktutveckling, förädling, produktion, paketering, lager och distribution.

– Anläggningen är en av Greenfoods större investeringar hittills. Tillsammans med Skanska skapar vi ett ekosystem, ett specialanpassat, toppmodernt och miljöeffektivt livsmedels- och logistikcenter som gör att vi kan fortsätta växa i Europa, öka våra volymer och utveckla vårt sortiment, säger David von Laskowski, vd och koncernchef för Greenfood Group.

– Det här blir det största logistikprojektet som Skanska utvecklat i Norden. Hela anläggningen är skräddarsydd utifrån Greenfoods önskemål. Den har utvecklats i ett nära samarbete där vi tillfört vår djupa kunskap om att bygga hållbara och innovativa lokaler. Vi är oerhört stolta att få vara en viktig del av Greenfoods framtidssatsning med detta projekt, säger Johan Hedve, uthyrningsansvarig Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Det nya livsmedels- och logistikcentret beräknas stå klart 2023 och kommer att bli ett av norra Europas modernaste. Genom större produktion- och lagerkapacitet, ökad automation och en effektivare och hållbarare logistikkedja ska Greenfood ännu bättre tillgodose kundernas behov.