Aditro tar logistikoptimeringen till nästa nivå

Ett steg in i framtiden med kräddarsydd och automatiserad logistik. Foto: Autostore

Aditro Logistics, del av finska Posti Group, tar logistikoptimeringen till nästa nivå och installerar robotsystemet Autostore i sitt e-handelslager på Arlanda. I installationen ingår 40 robotar och 50 000 lagringslokationer där hela lösningen kommer att kunna hantera mer än 1000 order per timme. Systemet levereras av Element Logic Sweden. Cervera, en av Sveriges ledande detaljhandelskedjor, blir första kunden in i den nya lösningen.

Som ett steg i arbetet med standardisering och optimering av processer och arbetsflöden på sitt e-handelslager på Arlanda investerar Aditro Logistics 70 miljoner kronor (7 miljoner euro) i en ny automatiserad lager- och plocklösning. Aditro Logistics strävar efter att skapa en friktionsfri upplevelse för sina kunder och automatisering av logistikprocessen är ett viktigt steg på vägen. Leverantören av automatiseringen är Autostore, ett av världens snabbast växande lagersystem.

– Implementeringen av Autostores lagersystem är början på en ny era för oss. Logtech, robotar och automatisering är hörnstenarna i vår strategi. Med den nya investeringen tar vi nästa steg i att framtidssäkra vårt logistikerbjudande, något som dessutom hjälper oss att framtidssäkra våra kunders behov inom logistik och e-handel. Det är en viktig del av vårt konceptuella sätt att arbeta och något som vi kommer att använda på andra lager inom Aditro Logistics och Posti Group. Jag är också väldigt glad över vårt nya flerårsavtal med Cervera, säger Johannes Gussander, vd på Aditro Logistics.

– Vi är väldigt glada över att bli en del av Aditro Logistics och Posti Groups nya resa. Ett steg in i framtiden och en möjlighet att ta del av skräddarsydd och automatiserad logistik. Den nya logistiklösningen passar våra tillväxtambitioner och logistikbehov perfekt. Vi är mitt i en förändring av hela vårt företag som innebär att vi ska vara ett ledande e-handelsföretag med butiker. Det nya avtalet gör det möjligt för oss att fortsätta vår planerade expansion med full fart utan några kapacitetsbegränsningar. Samtidigt som vi säkerställer högsta kvalitet mot slutkonsumenten, säger Peter Rimbäck, vd på Cervera.

Det nya Autostore-systemet kommer att levereras av Element Logic Sweden.