APM Terminals rivstartar nya året

APM Terminals tar emot sex nya pendlar från Insjön, Piteå och Falköping. Foto: APM Terminals

Behovet av smarta och pålitliga logistiklösningar har varit större än någonsin under 2021. Nu rivstartar APM Terminals Gothenburg 2022 för att möta den stigande efterfrågan.

– Intresset för logistiklösningar via Göteborgs hamn är stort. Därför fortsätter vi vår satsning i Göteborg för att tillgodose den svenska marknadens behov av pålitlig och flexibel containerfrakt till och från världsmarknaden, säger Dennis Olesen, vd på APM Terminals Nordic.

Under året som gått, hanterade APM Terminals Gothenburg mer järnvägsvolym än någonsin tidigare och översteg därmed det senaste volymrekordet från 2014. Redan i februari välkomnar APM Terminals och godsnavet Göteborg totalt sex nya pendlar från Insjön, Piteå och Falköping.

– För att möta den stadigt stigande efterfrågan på flexibla järnvägslösningar, växlar vi nu upp till dygnet-runt-service. På så sätt kan våra kunder köra två omlopp per dygn, ett under dagen och ett under natten, samtidigt som vi kan ta emot ännu fler extratåg vid behov, säger Homam Mansour, Rail Planner på APM Terminals Gothenburg.

För att förbättra kapaciteten i alla flöden, har APM Terminals investerat i ytterligare tre nya, toppmoderna och HVO-drivna grensletruckar, som togs i drift 3 januari. Nu är terminalen uppe i ett totalt antal av 40 stycken truckar, med kapacitet att lyfta två 20-fotcontainers samtidigt.