Lufthansa Cargo gör sitt bästa resultat någonsin

Lufthansa lägger till en ny Boeing 777F-flygplan till sin fraktflotta. Foto: Lufthansa

Lufthansa Cargo uppnådde det bästa resultatet i sin 26-åriga historia under budgetåret 2020. Intäkterna ökade med 11 procent till 2,76 miljarder euro medan justerad EBIT uppgick till 772 miljoner euro (föregående år: 1 miljon euro). Detta motsvarar en marginal på 28 procent (föregående år: 0 procent). Totalt såldes 6,5 miljarder godstonnkilometer (-27 procent) förra året. Den genomsnittliga lastfaktorn förbättrades med 7,8 procentenheter till 69,1 procent medan lastkapaciteten krympte med 36 procent.

– Vi är glada att avsluta det som förmodligen var det mest utmanande året i vårt företags historia med ett rekordresultat. Det är också ett rekord när det gäller engagemang och flexibilitet hos vår personal - och vi är stolta över det enastående samarbetet med vår stående partners och kunder. Vi vill göra flygfrakt mer hållbar och ytterligare stärka vår hemmabas i Frankfurt. Därför kommer vi gradvis att modernisera vårt lastcenter de närmaste åren och fortsätta att driva framåt digitalisering längs hela transportkedjan, säger Dorothea von Boxberg, ordförande för direktionen och verkställande direktören för Lufthansa Cargo.

– I år kommer vi att lägga till ytterligare ett mycket effektivt Boeing 777F-flygplan i vår fraktflotta. På så sätt kommer vi också att säkra jobb i cockpit och i andra områden, meddelar von Boxberg.

Flygplanet är planerat att anlända till Frankfurt till hösten 2021 och kommer att vara stationerat där. Boeing 777F anses vara det mest effektiva fraktplanet i sin klass.

– Nu när vi är optimalt positionerade med en av världens mest moderna fraktflottor, kommer vi att arbeta tillsammans med våra kunder för att driva på den regelbundna användningen av hållbara bränslen, säger von Boxberg.

I en extremt utmanande miljö för hela flygindustrin lyckades Lufthansa-koncernens logistikdotterbolag upprätthålla sina globala fraktdestinationer. Lastflyget motverkade de pandemirelaterade förändringarna i tillträdesregler för till exempel besättningar. För att kompensera för förlusten av lastkapacitet  gjorde Lufthansa Cargo tillsammans med koncernflygbolagen Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines och Eurowings hundratals flygningar med passagerarflygplan enbart för transport av varor.