Jollyrooms e-handel växer med över 50 procent

Vi har haft fantastiska dagar så här långt under 2021 med tillväxt över 50 procent, säger Ola Sauar. Foto: Jollyroom

Jollyroom säljer barn- och babyprodukter på nätet till barnfamiljer i Norden, Tyskland och Österrike. I Sverige representeras verksamheten av webbshoppen Jollyroom.se. Jollyroom etablerades 2010 av grundarna från elektronikkoncernen Komplett, och är idag störst i Norden inom försäljning av barn- och babyprodukter på nätet. Den totala omsättningen för 2020 blev 1 770 miljoner kronor och lönsamheten ökar.

Ett stenkast från Volvo Torslanda och Göteborgs hamn har Jollyroom byggt 70 000 kvadratmeter lager och kontor. Anläggningen som fått namnet Campus Jollyroom är den största inom e-handel i Norden. Den består av tre byggnader och innehåller restaurang och gym för de anställda.

Näthandel handlar om att effektivisera varans resa från producent till konsument. Vi jobbar för att varorna ska skickas direkt från fabriken där de produceras till vårt centrallager i Göteborg. Därifrån skickar vi vidare varan till kunder i Norden. De senaste åren har vi investerat mer än 100 miljoner kronor i automatisering, bland annat från norska Autostore. Det ger oss bättre kontroll, kapacitet och lägre omkostnader. Besparingarna vi uppnår kommer kunden kunna nyttja i form av lägre priser. Den med lägst omkostnader vinner i slutändan, säger Sauar.

– Jollyroom öppnade under året två fysiska butiker i Göteborg och vid Kungens Kurva i Stockholm. Detta är Sveriges största barn- och babybutiker. Butikerna ger kunderna möjlighet att se och uppleva produkterna i verkligheten. Vi vill erbjuda den här möjligheten i de största städerna i Norden – detta som ett led i att ytterligare stärka vår position som specialistaktör inom barn- och babyprodukter. Vi letar också efter lämplig lokal i Oslo, men än så länge har vi inte hittat något tillräckligt bra. Vi hoppas på att det uppstår en möjlighet i Oslo i år. Vi håller också utkik efter lokaler i Köpenhamn och Helsingfors, säger Sauar.

Jollyroom har stora ambitioner att omsätta 3 miljarder kronor under 2023.

– Vi har haft fantastiska dagar så här långt under 2021 med tillväxt över 50 procent mot fjolåret. Den stora övergången till handel över nätet är igång och vi står bra positionerade för den övergången, säger Sauar.

Jollyroom sysselsätter 350 fastanställda och 150 behovsanställda.

– Vi har en stor säsongsvariation med bland annat en stor topp under julhandeln. Vi har därför säkrat en flexibilitet i vår verksamhet så vi kan anpassa omkostnaderna efter behov och säsong, säger Sauar. Vårt mål är att bli nummer ett i Europa som specialist inom kategorin barn- och babyprodukter online. För att nå dit arbetar vi långsiktigt, steg för steg. Vi har startat upp i både Tyskland och Österrike och vi ska komma igång i fler länder under 2022, avslutar Sauar.