Hyrbilstjänsten Aimo etableras på Lidingö

Aimos nya hotspot på Lidingö blir den 16:e i tjänstens användningsområde. Foto: John Mattson

Nu får boende och besökare på Lidingö snabb och smidig tillgång till elbilskörning när Aimo etablerar sin första uppställningsplats – så kallad hotspot i kommunen. Det är hyresvärden John Mattson som upplåter platserna till Aimo i ett av sina parkeringshus i  Larsberg – en centralt belägen stadsdel på Lidingö.

– Vi vet att många av våra hyresgäster vill kunna ha tillgång till bil utan att behöva äga en egen. Därför känns det väldigt roligt att kunna erbjuda möjligheten att hyra bil laddad med miljömärkt el direkt i närheten av sitt hem, säger Christina Hansson, förvaltningschef på John Mattson.

– Vi är glada över samarbetet med John Mattson som ger möjlighet att expandera till ett helt nytt område vilket ger de boende chans att använda Aimos bildelning. Det är enkelt och samtidigt hållbart för miljön med Aimos bilflotta som består av 100 procent eldrivna bilar, säger Takaaki Imamura, vd, Aimo Solutions.

Med sin flotta på cirka 300 elbilar av modellen Renault Zoe är tjänsten smidig att använda för stockholmare som snabbt behöver hitta en tillgänglig bil på nära avstånd. Bilar hittas och bokas genom en sökbar karta i Aimos app. Användaren betalar endast för den tid som bilen används, allt annat ingår – däribland parkering och 600 mils fri körning

Aimos nya hotspot på Lidingö blir den 16:e i tjänstens homezone – det område inom vilket användaren kan hämta eller lämna sin bil. Området sträcker sig idag från Danderyd i norr till Johanneshov i söder, från Bromma i väst och numera alltså ända till Lidingö i öst.