Öresundskraft förlänger elbilspoolsavtal

Foto: Öresundskraft

Öresundskraft förlänger avtalet med Move About om Helsingborgs populära elbilspool. Samtidigt får poolen nya bilar med längre räckvidd.

Det var i mars 2012 som Move About och Öresundskraft lanserade Helsingborgs elbilspool, även kallad solbilspool eftersom bilarna också får energi från en solcellsanläggning. Idag har poolen cirka 250 medlemmar, både privatpersoner och företag. Det stora intresset gör att Öresundskraft och Move About förlänger samarbetet i ytterligare tre år.

– Allt fler attraheras av möjligheten att kunna använda en bil utan att behöva äga den. Det märker vi på bokningstrycket, bilarna bokas frekvent både dagtid, kvällstid och helger, berättar Ulf Jakobsson, marknadschef vid Move About.

– När avtalet förlängs passar vi på att byta ut bilarna mot helt nya Nissan Leaf Generation 2. Det handlar om respekt för de som har avstått från egen bil, eller till och med sålt den, till förmån för en poolbil. Långsiktigheten och tryggheten har stort värde när vanor ska ändras, säger Ulf Jakobsson.