Allt vanligare att bostadsbolagen erbjuder bilpool

Är man hyresgäst hos Ängelholmshem blir man erbjuden bilpool. Foto: Ängelholmshem

Stationsområdet i Ängelholm ska bli en grön stadsdel med hållbarhet i fokus. Nu står Ängelholmshems 271 bostäder strax klara och klar står också en elbilpool för hyresgästerna. Hyresgästerna i Ängelholmshems nyaste bostadsområde Slakteriet och Rökeriet erbjuds nu att gå med i en bilpool bestående av endast elbilar. Det innebär att hyresgästen inte behöver äga en egen bil utan hyr istället en bil vid behov.

– För oss på Ängelholmshem är det viktigt att värna om miljön och vi vill att hållbarhet ska vara en del i allt vi gör. Genom att erbjuda våra hyresgäster tillgång till en bilpool bidrar vi till bra miljötänk både för oss som bostadsbolag och för våra hyresgäster, säger Frida Raeburn som är kvartersvärd i det nya området.

Bilen bokas i en app och hämtas därefter upp på parkeringen. Bilpoolen sker i samarbete med tjänsten Move About och är helt i linje med hur Ängelholms kommun planerar för hållbara lösningar i stationsområdet.

– En elbilspool för hyresgästerna är precis det som gör att visionen om en grön och hållbar stadsdel blir konkret och verklig, säger Sara Elmefjärd, projektledare för Stationsområdet på Ängelholms kommun.