Sandahls köper Bring Freight Forwarding

Sandahls expansion fortsätter genom förvärv av Bring Freight Forwarding. Foto: Sandahls

Sandahls expansion fortsätter genom förvärv av Bring Freight Forwarding. Bring Freight Forwarding, som ägs av Posten Norge tillsammans med bolagets ledning, bedriver inrikestransport och lagringsverksamhet med utgångspunkt i Vårgårda och i Vara. Bolaget har chaufförer stationerade från Hässleholm i söder till Eskilstuna i norr. Fokus för transporterna ligger på hellaster och delpartier. Verksamheten omsätter cirka 250 miljoner kronor.

Tidigare i år förvärvade Sandahls Skogströms Termo & Logistik AB, Sävsjö Transport Aktiebolag, samt Mohlins Åkeri.

– Bring Freight Forwarding är ett välskött transportföretag som står för hög kvalitet och kompetens. Till det har de, liksom Sandahls, gått i bräschen för utvecklingen av hållbara transportlösningar och skapat ett starkt kunderbjudande med fossilfria transporter. Deras fossilfria transporter i kombination med våra intermodala tåglösningar blir ett unikt kundkoncept för hållbarhet, säger Thord Sandahl, koncernchef Sandahls.

– Att vi blir en del av Sandahls kan inte beskrivas på annat sätt än som en ”perfect match”. Vi kompletterar Sandahls befintliga trafikupplägg på ett utmärkt sätt. Likheterna i kultur, vd Bring Freight Forwarding.

– Efter brytningen med Schenker har vi redan, med nya kunder och företagsförvärv, skapat en egenfakturerad årlig omsättningstakt på över en miljard kronor i vår godstransportverksamhet. Vi menar att vi ändå bara skrapat lite på ytan av möjligheterna, avslutar Thord Sandahl.