FlixBus startar om i Storbritannien

FlixBus lanserar ett inrikes nätverk i Storbritannien. Foto: FlixBus

Nu lanserar FlixBus ett inrikes nätverk i Storbritannien, med målsättningen att kunna transportera miljoner passagerare över hela landet inom de första 12 månaderna. Nätverket bygger på samarbeten med lokala bussföretag som ofta är familjedrivna. Lanseringserbjudandet i Storbritannien innebär cirka 200 resor i veckan med fyra förbindelser från London. Nu kommer FlixBus också att återuppta sin tjänst till övriga fastlands-Europa och direkt ansluta London till städer som Amsterdam, Paris och Bryssel.

Andreas Schörling, vd för FlixBus UK kommenterar: ”Genom att samhället börjar öppna upp igen, kommer människor att vilja resa och hälsa på nära och kära, åka tillbaka till unversitetet eller resa till sina arbeten. Vi vill då kunna erbjuda ett tryggt, bekvämt och prisvärt alternativ för att göra detta. Dessutom är resor med buss det mest miljövänliga sättet att resa i Storbritannien. När vi samarbetar med lokala företag kommer vi också att ge ett uppsving till företag som har drabbats hårt under COVID-19. ”

”Till att börja med kommer vi att ansluta London, Birmingham, Bristol, Portsmouth och Guildford till vårt växande europeiska bussnätverk, och utökar därefter med fler brittiska städer framöver. Det här är bara början - vi har stora planer för Storbritannien och ser fram emot att växa till marknadsledare år 2025.”

– Detta är ett enormt uppsving för vår verksamhet som har drabbats hårt de senaste månaderna. Vi är stolta över att arbeta med FlixBus och kunna erbjuda människor ett bra sätt att resa och besöka vänner och familj igen. Våra förare har saknat vägarna de senaste månaderna, säger Bala Balasuresh, YPIJ Coaches,

Kevyn Jones, från Turner's Coachways, Bristol, tillägger: "Resebranschen har drabbats hårt av coronapandemin, så detta är en mycket välkommen lansering för människor som vill besöka familj och vänner som bor långt bort eller vill bedriva affärsverksamhet på ett säkert sätt när samhället öppnar upp igen."