HallandsHamnar automatiserar sin tullhantering

Inför molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes. Foto: Descartes

HallandsHamnar väljer tullhanteringslösningen GCT, Global Customs and Transport, från Descartes. Implementeringen syftar till att förenkla och automatisera tullprocessen för att kunna fortsätta expandera verksamheten. HallandsHamnar är en av Sveriges tio största hamnar, och räknas idag som den moderna tidens logistikföretag. Företaget, med verksamhet i Halmstad och Varberg, erbjuder kundanpassade helhetslösningar inom områdena hamn, terminal och lagertjänster.

– Vi gör det här för att vi ser stora vinster med det. Vi ser hela tiden över vårt sätt att arbeta och vilka verktyg vi använder oss av för att bli smartare och mer effektiva. Med GCT-lösningen från Descartes kommer vi på ett betydligt enklare sätt kunna sköta vår tullhantering och våra kontakter med olika speditörer, säger Henrik Nanfeldt, Operativ Chef på HallandsHamnar.

Tullhanteringslösningen ger inte bara HallandsHamnar möjlighet att elektroniskt ta emot och hantera tulldokument. Företaget räknar också med en betydande produktivitetsökning då de automatiskt kommer kunna generera export- och importdokumentation i en helt integrerad process.

– Vår tullhanteringslösning GCT är främst riktad till företag med höga krav på en effektiv tull- och transporthantering, och HallandsHamnar är ett sådant företag. Vi tror de kommer få stor nytta av plattformen då vi av erfarenhet vet att den hjälper till att reducera våra kunders kostnader och slimma deras processer. Vi ser fram emot att få följa deras resa mot en smartare och mer automatiserad tullhantering, säger Martin Jeppsson, tullexpert och Product Manager på Descartes.