Flixbus fördubblar passagerarsiffror

FlixBus transporterade 2 miljoner resenärer under det gångna året. Foto: FlixBus

FlixBus transporterade 2 miljoner resenärer i Sverige under det gångna året, vilket är en fördubbling jämfört med 2018. Under 2019 hade bolaget 62 miljoner passagerare globalt. FlixBus börjar det nya decenniet som det världsledande expressbussbolaget med 2 500 resmål i 30 länder, och förbereder nu sin expansion till Sydamerika och Asien med kapitalet som togs in under sommaren.

FlixBus har ett händelserikt år att se tillbaka på. 2019 gjordes det nya satsningar med flygplatstransfer, man ansökte om att trafikera tåg i Sverige, samtidigt som fler busspartners anslöt sig till företagets nätverk. FlixBus passagerardata till, från och inom Sverige visar fördubblade siffror. Från 1 miljon passagerare under 2018, till 2 miljoner passagerare under 2019.

Peter Ahlgren, vd för FlixBus Norden berättar: ”Det har varit en otroligt spännande resa att vara med och bygga Sveriges ledande expressbussföretag. På endast 2 år har vi gått från att ha 2 busspartners till att ha över 20 busspartners som dagligen tar resenärerna till deras slutdestinationer. Och resan fortsätter. Under 2020 hoppas vi ha FlixTrain rullande!”