Eldrivna kylfordon för livsmedelsleveranser i stadsmiljö

E-tron lanserar eldriven kylbil för stadsmiljö. Foto: E-tron

De senaste åren har hemleveranser av livsmedel haft en stark tillväxt i storstadsregionerna där fler beställer matkassar via nätet och utbudet av leverantörer växer. Livsmedel är den del av detaljhandeln som har högst tillväxt inom e-handeln enligt Konkurrensverkets rapport från 2016. I linje med de ökande hemleveranserna lanserar nu E-tron två helt eldrivna kylfordon lämpade för dörr till dörr leveranser av kylvaror i stadsmiljö där framkomligheten inte alltid lämpar sig för större fordon.

– Tack vare storstädernas ambitiösa klimatmål ihop med växande kundförfrågningar bestämde vi oss för, ihop med våra fordonstillverkare, att satsa extra på detta område. Fler och fler citykärnor har siktet inställda på att bli helt fossilfria och livsmedelsleveranserna ökar i dessa områden, så vi känner att det både ligger rätt i tiden och finns en marknad.

– Båda våra fordon är så pass smala och smidiga att de med lätthet kan ta sig fram på mindre gator och trängre gränder vilket gör att leveranserna kan ske både smidigare och närmre kunderna, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-tron.