Flighter från London till Scandinavian Mountain omdirigeras till Oslo

Vill kunna välkomna resenärer direkt från London. Karta; Scandinavian Mountains Airport

Scandinavian Mountains Airport kommer att fungera som gränsövergångsställe för avgångar och ankomster av flighter utanför Schengen. Bakom den formella ansökan till Regeringskansliet står Malung-Sälens kommun som blir formell innehavare av tillståndet. Ansökan skickades in i mitten av augusti. Ett formellt besked har ännu inte kommit vilket flygplatsledningen är besviken på. 

Regeringskansliet har meddelat kommunen att frågan kommer att hanteras vid regeringens möte den 15 januari. Tiden fram till dess kommer SAS flygningar från London att styras om till Oslo Gardermoen.

I ett längre perspektiv är det här ingen stor sak, även om vi beklagar de som berörs. Självklart tycker vi också att Regeringskansliet borde hanterat kommunens ansökan tidigare och snabbare. Resvägen till oss via Oslo är det som gällt för våra engelska gäster hittills. Nu får dom fortsätta med det ett par veckor till innan rutten blir kortare och bättre, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Vi har byggt den här flygplatsen med ett långsiktigt perspektiv. Det här är givetvis inte vad vi tänkt oss, men vi kommer snart att kunna välkomna resenärer direkt från London till vår fina flygplats, fortsätter Gunnar Lenman.

Totalt påverkas tre till fem ankomster och det skall understrykas att detta endast gäller de flygningar som SAS planerar från London. Flighterna från Köpenhamn och Ålborg påverkas inte och flyger enligt tidtabell.