Första passagerarna landar på Scandinavian Mountains Airport

Några av de första gästerna på Scandinavian Mountains Airport. Foto: Skistar

Redan dagen efter landade de första flygplanen med skidgäster på Scandinavian Mountains Airport Sälen-Trysil. Familjen Nygård flög med BRA från Ängelholm/Helsingborg Airport  och 1 timme och 20 minuter senare landade de på den nya flygplatsen och var därmed några av de första gästerna på flygsträckan Ängelholm-Trysil/Sälen.

– Efter ett antal år med bil upp till Sälen ser hela familjen, inkl. hunden Max Tax, fram emot att få mer tid på plats i Sälen och en tryggare transport dit. Vi ska bo i Lindvallen och det är fantastiskt att här är så mycket snö, säger Anneli Nygård Moberg.

– Genom den nya flygplatsen förbättrar vi vårt erbjudande till den internationella gästen vilket öppnar stora möjligheter att attrahera nya skidgäster på helt nya marknader. Vi stärker också vårt erbjudande på vår hemma-marknad där befintliga gäster, som familjen Nygård, upplever att det är både tryggare, enklare och tidsbesparande att kunna flyga till oss, säger Mathias Lindström, Försäljnings- och marknadsdirektör SkiStar.