Enklare att söka medel för transportforskning

Foto: Riksbanken

Med Vinnova som finansiär har VTI:s bibliotek och informationscenter utvecklat en ny webbplats åt Transam, ett samverkansforum för myndigheter och offentliga forskningsfinansiärer som direkt eller indirekt berörs av transportforskningen i Sverige. Den nya webbplatsen ska göra det enklare för den som söker medel för transportforskning att få överblick över vilka utlysningar som finns.

På den nya webben samlas nu alla utlysningar som har med transportområdet att göra från de tolv deltagande parterna. Det finns även ett kalendarium över konferenser, branschdagar och seminarier som parterna arrangerar.

I Transam samverkar i dag Vinnova, Trafikverket, Transportstyrelsen, Trafikanalys, Sjöfartsverket, Naturvårdsverket, Forskningsrådet Formas, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB, Stiftelsen för miljöstrategisk forskning – Mistra, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd – Forte, Energimyndigheten samt Luftfartsverket.

Webbplatsen har sin hemvist i anslutning till Transguide, portalen för svensk transportforskningsinformation. Även den webbplatsen är VTI:s bibliotek och informationscenter ansvarig för.

VTI:s bibliotek och informationscenter har ansvar för informationsförsörjningen och informationsspridningen inom transportforskningsområdet i Sverige. Biblioteket är ett specialbibliotek inom ämnena trafik, trafikanter, transport och infrastruktur för alla trafikslag och är ett av världens största bibliotek inom sitt område.