KLM tankar bio-bränsle

Foto: KLM

KLM kan stolt meddela att bolaget, genom Shell, World Energy och SkyNRG, framöver kommer att tanka sina flygplan från San Francisco Airport med biojetbränsle. Satsningen är en viktig pusselbit i KLM:s uppsatta mål om att minska bolagets koldioxidutsläpp med 20 procent år 2020.

KLM har under flera år arbetat med att utveckla sitt hållbarhetserbjudande och driva på utvecklingen inom industrin gällande mindre koldioxidutsläpp genom hela värdekedjan. Sedan 2009 har KLM genomfört över 1000 flygningar på biojetbränsle från storstäder världen över och nu ingår även San Francisco i KLM:s hållbarhetserbjudande.

– Hos KLM har hållbarhet en framskjuten position och det är glädjande att vi genom Shell, World Energy och SkyNRG kan adderar ännu en flygplats där vi flyger på biojetbränsle. Att bygga upp ett hållbart linjenätverk tar tid men med hållbarhetsprojekt som ”från flis till flygplan i Småland” och nu hållbarare avgångar från San Francisco, rör vi oss i rätt riktning, säger Paul Terstegge, General Manager North Europe på Air France-KLM.