Travel Support går med i Corporate SAF Program

Travel Support går med i Air France och KLM:s Corporate SAF program. Foto: Air France

Travel Support går med i Air France och KLM:s program för hållbart flygbränsle “Corporate SAF Program”, för att stötta och skynda på en hållbar utveckling av branschen. Hållbart flygbränsle är ett av de bästa och snabbaste sätten att göra flyget mer hållbart.

– Detta är en oerhört viktig fråga för hela branschen. Det är ju inte en fråga om man ska agera utan snarare på vilket sätt man gör det. I år har vi valt att gå med i Air France och KLM:s program för hållbart flygbränsle för att driva på utvecklingen mot ett mer hållbart resande. Ju fler vi är som går samman desto snabbare går det, säger Hans Nohrenius, vice vd på Travel Support.

Att flyga på hållbart flygbränsle är en viktig del i flygets omställning eftersom det minskar utsläppen med minst 75 procent jämfört med fossilt flygbränsle. För närvarande produceras begränsat med hållbart flygbränsle och det som finns är därför dyrt, mellan 3–4 gånger dyrare än fossilt bränsle. Genom att öka efterfrågan kommer mer att produceras till ett lägre pris och användningen öka. Med gemensamma krafter inom branschen kan vi skynda på denna utveckling.

– Vi är stolta att Travel Support har valt att gå med i Air France och KLM:s Corporate SAF program i år. Genom att jobba tillsammans ökar vi takten på den positiva förändring som krävs för att kunna resa mera hållbart. Vi märker att fler och fler resebyråer över hela Norden visar intresse för detta och vill ansluta sig. Att flyga på hållbart flygbränsle är ett av de mest effektiva sätten att minska utsläppen från flyget. Idag står hållbart flygbränsle för mindre än 1% av allt bränsle som används för kommersiella flyg, säger Martin Kotte, försäljningschef på Air France KLM i Sverige.