Optimerad förpackningsstorlek utifrån respektive produkt

Foto: Jollyroom

Jollyroom investerar i B+ Equipments automatiserade förpackningslösning. Systemet består av tre3 maskiner som tillverkar kartonger och två maskiner som skannar av produktens storlek, viker ner kanterna och försluter kartongerna i en optimerad storlek utifrån respektive produkt. Maskinen använder istället för tejp ett mycket starkt lim som minimerar risken för skada under transporten och genom att perforera förslutningen blir försändelsen enkel för kunden att öppna. Det nya systemet är nu driftsatt.

– Det är helt omöjligt att beställa kartonger i lika många storlekar som vi har produkter vilket medför att varor ibland skickats i för stora lådor, där det krävs bubbelplast för att fylla ut och skydda varan under transport. För stora kartonger i förhållande till produkten är sämre för miljön, mindre effektivt att transportera och vi vet även att väl anpassade emballage är något som uppskattas av våra kunder. Därför har vi under året undersökt en rad alternativ för att automatisera den här processen och har nu landat i en lösning säger Cecilia Olsson, logistikchef på Jollyroom.

Jollyroom är Nordens största barn- och babybutik på nätet och har ett sortiment om ca 80 000 artiklar rullande över ett år. Jollyroom menar på att det breda sortimentet är vad som gör dem unika på marknaden, men att det också medför många interna utmaningar. Inte minst när det kommer till att kunna packa och skicka varor av så stor variation på ett effektivt och optimerat sätt.