Moelven byter förpackningsstrategi

Moelven byter till Trioworld Loop-förpackning med 50 procent återvunnet material. Foto: Moelven

Grundtanken för Moelven är att utnyttja naturresurserna fullt ut. Nu har de uppnått ännu en milstolpe genom att byta till en Trioworld Loop-förpackning med 50 procent återvunnet material. Förpackningar är aldrig mer hållbara än dess förmåga att göra sitt primära syfte Om virket inte skyddas eller transportsäkerheten äventyras utjämnas kompensationen av hållbara förpackningar.

Därför är Loop-lösningen utvecklad speciellt för skogs- och träindustrin, som säkerställer skyddet av produkterna från utomhusexponering och håller människor och last säkra under hantering och transport. För att vara mer tydlig är vi mycket medvetna om att filmen som skyddar träet måste uppfylla mycket höga krav, vilket ibland kan vara en utmaning när återvunnen plast tillsätts i mixen.

Ändå, med vår LOOP-50-lösning, som innehåller 50 procent återvunnen plast, kan kvaliteten fortfarande matcha kraven. "Trioworld är mycket ambitiösa när det gäller hållbar innovation – men ännu viktigare är att våra produkter är utvecklade för och tillsammans med skogs- och sågverksindustrin. Det är det enda sättet vi kan uppnå den högsta nivån av säkerhet och produktskydd samtidigt som vi pressar mängden av post-consumer recycled material i förpackningen. , säger Daniel Majgren, Commercial Director, Forest Industry på Trioworld .

Rune F. Andersen, Director – Group Finance & Sustainability på Moelven förklarar vidare:

– Om vi ​​på Moelven ska behålla ansvaret för att driva en hållbar produktion, så spelar hållbarhet en stor roll när vi väljer förpackningar för vår produktion. Idag är plast det bästa alternativet, och nu kan vi använda en plastförpackning som är baserad på 50 procent återvunnen plast, då är detta det absolut bästa alternativet som vi kan använda idag.