Tar sjötrafikavtal i Stockholm

Fotograf: Liza Simonsson

Trafikförvaltningen har meddelat att Transdevs dotterbolag, Blidösundsbolaget, tilldelas avtalet för lokaltrafiken i Vaxholm samt helgtrafik från Stockholm till delar av mellanskärgården under vår, sommar och höst.

Årligen reser ca 81.000 passagerare inom kontraktet och viktiga kriterier i upphandlingen har varit att bibehålla den höga kundnöjdheten samt ekonomisk effektivitet. Trafiken kommer att köras med två fartyg. Båda har wifi ombord och ett av fartygen erbjuder även servering.

– Vi har idag en väldigt hög kundnöjdhet på 96 procent för trafiken med m/s Silverö och vi ser nu fram emot att få fortsätta att ta hand om resenärerna och kunna bidra till en levande skärgård, säger Niklas Oscarsson, affärschef på Blidösundsbolaget.

Kontraktet startar i april 2019 och är på 9 år.

– Vi är mycket glada för att vi får fortsatt förtroende av Trafikförvaltningen. Vi tror mycket på att vattenvägarna kan utvecklas än mer och bli en integrerad del i övriga kollektivtrafiken för att skapa en smidig helhetsresa, säger Bertil Pevantus, affärsområdeschef båt, Transdev.