Circle K lanserar nytt bränsle för tung yrkestrafik

Circle K lanserar milesBIO HVO100 på cirka 20 stationer i Sverige. Här inviger Jenni Altering, Fuel Product Manager och Niklas Karlsson Nörgård, Försäljningschef Heavy Transportation, pumpen på Circle K Skärholmen Syd. Foto: Circle K

Under flera år har Circle K arbetat med att öka tillgängligheten av den fossilfria dieseln HVO100 för tung yrkestrafik, som idag finns på nästan 50 Circle K-stationer. Nu lanserar Circle K MilesBIO HVO100 som är en vidareutvecklad HVO100.

HVO, hydrerad vegetabilisk olja, är en förnybar diesel som baseras på animaliska och vegetabiliska oljor, avfall och restprodukter och fungerar utmärkt i vanliga dieselmotorer. HVO100 har varit en populär produkt ända sedan den började säljas år 2015.Som ett nästa steg lanserar nu Circle K produkten milesBIO HVO100 – en fossilfri diesel med miles additiv.

MilesBIO HVO100 är en diesel som kombinerar både teknisk och miljömässig prestanda. Dieseln är tillverkad av en förnybar råvara som medför att CO2-utsläppen reduceras avsevärt, samtidigt som produkten med tillsatt miles additiv har tillförts tekniska prestandaegenskaper likvärdig en fossil diesel. Till exempel har produkten god köldprestanda, extremt högt cetantal och med miles additivet så förstärks den rengörande verkan. Vanligtvis krävs heller inga extra serviceåtgärder på fordonet vid användning av milesBIO HVO100 eftersom denna typ av biodiesel förbränns extra rent.