Transdev startar regionbusstrafiken i Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik

Transdev kommer in i avtalet med 32 nya fossilfria boggibussa. Foto: Transdev

Nu börjar Transdev att köra regionbusstrafiken i Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik på uppdrag av Östgötatrafiken. Nytt är att Transdev kommer in i avtalet med 32 nya fossilfria boggibussar och dubbeldäckare som kommer erbjuda bättre komfort för resenärerna. Trafikavtalet är på elva år och omfattar stråken Norrköping–Söderköping–Valdemarsvik, samt landsbygdsområdet Valdemarsviks landsbygd. 

– Vi ser fram emot att kunna välkomna resenärerna ombord på våra nya bussar. Särskilt nu när restriktionerna har släppts och vi alla kan resa som vanligt igen. Vi har en riktigt god lokal kännedom och kör kollektivtrafik i Norrköpings och Finspång sedan flera år tillbaka. Vi kommer fortsätta göra vårt bästa för att nya och gamla kunder ska välja att resa på ett hållbart sätt. säger Marie-Louise Arnell, affärschef Östergötland på Transdev Sverige.

I juni kommer Transdev att börja köra expressbusslinjerna Norrköping–Finspång, Finspång–Linköping, Norrköping–Linköping och det lokala stråket Krokek–Norrköping. 

Transdev kör buss- och spårvagnstrafiken i Norrköping på uppdrag av Östgötatrafiken sedan 2004 och busstrafiken runt Finspång. Transdev deltar också i forskningsprojektet ”Ride the future” på universitetsområdet och Vallastaden i Linköping där tre självkörande minibussar kör på öppen gata på en slinga på drygt fyra kilometer.