Förlagssystem fokuserar på moderna logistiklösningar

Förlagssystem erbjuder Proflog-lösningar för lager, och logistik till bokbranschen. Arkivbild

E-handelsbranschen växer snabbt och har stor potential att effektiveras, bland annat genom automation. Förlagssystem vill vara en ledande aktör på logistikmarknaden och genom omstruktureringar kommer verksamheten att fokusera ännu mer på moderna logistiklösningar. Förlagssystem fördjupar samarbetet med Akademibokhandeln och har precis tecknat avtal med den nya kunden Hemfrid, samtidigt som Bokus lämnar kundkretsen.

Förlagssystem erbjuder i eget namn och under varumärket Proflog lösningar för lager, och logistik till bokbranschen och andra e-handelsaktörer. Inte minst pandemin har medfört att efterfrågan på tjänster som effektiviserar och stärker distributionslösningarna har ökat kraftigt.

Förlagssystem har under en längre tid sett över sin verksamhet och genom satsningar på automation skapat möjligheter att ta in nya typer av affärer. Från att ha varit en leverantör fokuserad på bokbranschen har man under varumärket Proflog breddat erbjudandet även till kunder som Skistarshop, Tibber och Face Stockholm. Under första kvartalet 2022 ansluter ytterligare en storkund, Hemfrid som kommer använda tjänsten för att sända städprodukter till sina kunder.

– Vår långa erfarenhet parat med viljan att ständigt optimera och förbättra processer gör oss till en bra partner. Vi kommer fortsätta växa genom att ta in nya kunder som tilltalas av kombinationen av vår höga servicenivå och smarta automationslösningar, säger Harold Op het Veld, vd för Förlagssystem.

I samband med utvecklingen av verksamheten har Förlagssystem valt att inte förlänga det befintliga avtalet med Bokus. Det har förts diskussioner om ett nytt avtal men i nuläget har Bokus valt en annan leverantör.

– Böcker kommer fortsatt vara den största delen av vår affär. Vi har under hösten fördjupat samarbetet med Akademibokhandeln, som också är del av Bokusgruppen, där vi nu har hand om hela deras importflöde och kommer därmed att fortsätta vårt nära samarbete med Bokusgruppen. Vi kommer även fortsätta utveckla innovativa lösningar som skapar effektiva och hållbara sätt att hantera böcker och ser fram emot att visa fler kunder fördelarna med våra tjänster, säger Harold Op het Veld, vd för Förlagssystem.