Logicenters tecknar hyresavtal NTEX

Logicenters får ny hyresgäst i norska Vestby. Foto: Logicenters

Nu står det klart att Logicenters tecknat ett långsiktigt hyresavtal med transport- och fraktföretaget NTEX  i norska Vestby. Avtalet avser en yta om 18 000 kvadratmeter och fastigheten kommer certifieras enligt BREEAM Very good med solceller på taket. Hyresgästen beräknas få tillträde i maj 2022.

I Osloregionen, bygger Logicenters en ny fastighet om totalt 28 500 kvadratmeter. Nu har logistikaktören tecknat hyresavtal med transport- och fraktföretaget NTEX  som flyttar in i fastigheten under maj 2022. Det långsiktiga hyresavtalet omfattar en yta om 18 000 kvadratmeter som både avser ett lager på en yta om 14 000 kvadratmeter, en 3 700 kvadratmeter stor terminal och en kontorsyta på 800 kvadratmeter för att passa hyresgästens behov. Anläggningen kommer även bli  certifierad enligt BREEAM Very good.

– Vi är mycket glada att ingå ett samarbete med NTEX AS. De är en stor aktör inom transportbranschen som befinner sig i en mycket spännande tillväxtfas. Vi är säkra på att de  kommer trivas i sin toppmoderna anläggning i Vestby, som både uppfyller en hög standard  och som kommer genomsyras av hållbara materialval. Vi ser fram emot att få välkomna dem  på plats när fastigheten är redo för inflytt, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

På adressen finns närhet till såväl väg E6 som Moss, Sverige och norra Europa.  Med goda förbindelser till Oslo, erbjuder regionen även en välutvecklad infrastruktur från  vägar, järnväg och närhet til Moss Havn.

– Vi är så stolta att äntligen ha tecknat avtal med Logicenters för vår kommande lagerlokal i Vestby. I vår nuvarande anläggning i Sofiemyr är det i dag fullt. Genom att vi flytta in i vår nya  fastighet under våren har vi möjlighet att fördubbla vår lagringskapacitet och vår verksamhet  kan fortsätta växa ytterligare. Vi vill ännu en gång tacka Logicenters för ett mycket gott  samarbete, säger Andreas Hoel Nikolic, vd för NTEX i Norge.