Jysk investerar 200 miljoner euro i nytt distributionscenter

I Escer i Ungern pågår bygget av JYSKs nya distributionscenter. Foto: JYSK

Våren 2022 kommer JYSK att påbörja byggandet av ett nytt distributionscenter i Lelystad, i Holland, vilket skapar mer än 350 nya jobb en gång fullt fungerande. JYSK arbetar med att etablera företagets 9:e europeiska distributionscenter i Escer, Ungern och samtidigt har JYSK arbetat för att hitta den perfekta platsen för distributionscentral 10.

Det arbetet har nu slutförts och JYSK har undertecknat kontraktet på en tomt på 25 hektar i Lelystad i Holland. Detta kommer att vara platsen för ett helt nytt distributionscenter som kommer att kräva en investering på cirka 200 miljoner euro innan det tas i drift 2024.

– Vi är riktigt nöjda med läget i Lelystad. Det är mycket nära hamnen i Flevokust, som är ett logistikcentrum i Holland, vilket gör det enkelt att transportera våra produkter till och från distributionscentret, förklarar Allan K. Kjærgaard, vice vd Logistics i JYSK.

Det nya distributionscentret i Lelystad kommer att leverera produkter till JYSK-butiker och kunder i Holland, Belgien, Storbritannien och Irland och förutom snabbare och bättre leveransservice är det också bra för miljön, eftersom cirka 6 miljoner lastbilskilometer per år kommer att sparas.

Det nya distributionscentret kommer att skapa fler än 350 nya arbetstillfällen när det är fullt operativt och därmed gynna kommunen.

– Vi är mycket övertygade om att kvalificerade medarbetare kan rekryteras inom lokalområdet och ser fram emot att utveckla tomten tillsammans med Lelystad kommun. Vi tror att samarbetet kommer att gynna både JYSK och Lelystad, säger Allan K. Kjærgaard.