120 nya bussar rullar ut i Örebro

Hälften av länets bussar byts ut i år. Foto: Länstrafiken

Nu börjar de nya blå och vita bussarna att rulla i Örebros stadstrafik och i stora delar i Örebro län. Då byts samtliga av Örebros stadsbussar ut, samt ytterligare regionbussar. Totalt är det 120 nya bussar som rullar ut i trafiken. Luftkonditionering, USB-uttag för laddning av mobiler och fler platser är några av nyheterna som Länstrafikens resenärer kan vänta sig när dem kliver ombord.

Hälften av länets bussar byts ut i år till följd av att avtalen som Region Örebro län har haft med trafikföretagen Nobina och Keolis nu har löpt ut. De resterande blåa bussarna kommer att finnas kvar till år 2023, då de lackeras om eller byts ut i samband med att trafikavtalen går ut.

De nya bussarna kommer att bli ett lyft för kollektivtrafiken. Det känns verkligen kul att få erbjuda detta till våra befintliga och tillkommande resenärer, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken

På vissa av bussarna i stadstrafiken kommer det finnas en extra dörr för att underlätta avstigning. För de yngsta som reser med regionbussar kommer det att finnas två inbyggda barnstolar med 5-punktsbälten ombord. Barnstolen känns lätt igen, då den har rött tyg medan övriga säten har blått.

– Det har varit viktigt för oss vid inköpen av nya bussar att ta till vara på våra resenärers tidigare önskemål om förbättringar. Vi vill kunna erbjuda en bekväm och trygg resa, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef för Länstrafiken.