Alstom levererar ytterligare 13 tunnelbanetåg till Hamburg

Tunnelbanetågen av typ DT5 har använts i Hamburg sedan 2012. Foto: Wikipedia, kredit: Jacek Rużyczka

Inom ramen av ett gemensamt konsortium med Bombardier Transportation, levererar Alstom ytterligare 13 tåg av typ DT5 till Hamburger metrobolag Hochbahn AG.

Som en del av detta kontrakt kommer Alstom att även förse beställaren med mekaniska komponenter, inklusive boggier och bromssystem, medan Bombardier kommer att leverera el- och dragutrustning, passagerarinformationssystem och fordonskontrollteknik.

Montering kommer att äga rum på Alstoms fabrik i Salzgitter, Tyskland. Alstoms andel av kontraktet är värd över 40 miljoner euro. De nya tågen ska tas i bruk i december 2020.

- Detta tilläggsavtal visar tydligt att vår kund och deras passagerare i Hamburg är mycket nöjda med vår produkt. Detta höjer det totala antalet beställda DT5-tåg till 131. Det är klart att vi är stolta över att kunna fortsätta ett sådant långvarigt samarbete med Hochbahn AG, säger Jörg Nikutta, VD för Alstom i Tyskland och Österrike.

ittills har Alstom-Bombardier-konsortiet levererat 46 av de 131 tunnelbanetåg, som har beställts av Hochbahn. Syftet har varit att möta det ständigt ökande antalet resenärer inom stadens tunnelbanenät.

Alstom hade tidigare tillhandahållit Hamburgs tunnelbana med totalt 462 tågsätt av typ DT2, DT3 och DT4.