Castellum uppför ny logistikanläggning i Östra hamnen i Malmö

Östra hamnen i Malmö har ett strategiskt läge med närhet till centrala Malmö. Foto: Castellum

Castellums projekt Tistlarna på Koksgatan i Östra hamnen är en modern lager- och logistikanläggning med en uthyrningsbar yta om 11 400 kvadratmeter. Total investeringsvolym uppgår till cirka 200 miljoner kronr.

Det blir en flexibel anläggning med möjlighet till olika storlekar på lager- och kontorsytor. Taket på byggnaden kommer att förses med solceller som tillgodoser fastigheten för en effektiv drift. Den tillhörande parkeringen utrustas med laddningsmöjligheter för elbilar och fastigheten kommer även ha sedumtak. Anläggningen kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Med det här projektet erbjuder Castellum sina kunder en ny anläggning i ett attraktivt område. Just nu är efterfrågan stor på moderna lager- och logistiklokaler därför ser vi redan ett stort intresse, säger Patrik Håkansson, affärsutvecklare på Castellum.

Östra hamnen i Malmö har ett strategiskt läge med närhet till centrala Malmö och stadens alla ringleder och tillfartsvägar. Det citynära läget utgör en unik möjlighet för det växande företaget som har behov av service, goda kommunikationer och snabba transportvägar. Busshållplats finns i närheten och man cyklar till och från Malmö Centralstation på tio minuter.