Verdion bygger logistikanläggning i Jönköping

Johan Nihlmark, affärsutvecklingschef på Verdion. Foto: Verdion

Verdion har säkrat möjligheten att bygga ännu en logistikanläggning i Sverige. Den planerade anläggningen är tänkt att upprättas i Jönköping, till ett förväntat värde av drygt 360 miljoner kronor. Verdion kommer spekulativt att utveckla en toppmodern logistikanläggning på cirka 21 000 kvadratmeter, med stort fokus på hållbarhet och flexibilitet, som ska vara redo för inflyttning under det tredje kvartalet 2023.

Den exploaterbara tomten på 4,1 hektar ligger vid E4:an ca 20 minuter från Jönköpings flygplats, en av Sveriges viktigaste strategiska knutpunkter för godstransporter. Lokala hyresgäster idag inkluderar bland annat DHL, Schenker, Elgiganten, IKEA, Husqvarna, AD Bildelar, UPS, Unilever, PostNord, DSV, Bring och ArlaFood.

Detta är en särskilt attraktiv möjlighet i takt med att vi utökar vår nordiska portfölj. Jönköping utmärker sig för sin förmåga att kunna erbjuda leveranser samma dag till alla de största nordiska städerna. Denna är en av flera investeringsmöjligheter vi eftersträvar på platser över hela Sverige och dess fördelar var uppenbara redan från början, säger Johan Nihlmark, affärsutvecklingschef på Verdion.