Världens snabbaste elfordonsladdare lanseras i Tyskland

ABB:s Terra 360 snabbladdare levererar 10 mils räckvidd på mindre än tre minuter. Foto: ABB

ABB E-mobility och Shell tillkännager planer på att lansera det första landsomspännande nätverket med Terra 360, världens snabbaste kompletta elfordonsladdare. Över 200 laddare av typen Terra 360 ska lanseras över hela Tyskland de kommande tolv månaderna och ABB E-mobility och Shell bidrar till att säkerställa en bättre tillgång till laddare med högre laddhastighet till över 1,7 miljoner tyska elfordonsförare.

István Kapitány, Global Executive Vice President för Shell Mobility, kommenterar: ”Vi på Shell siktar på att vara ledande inom elfordonsladdning genom att vi erbjuder våra kunder laddning när och där det passar dem. För människor på resande fot, i synnerhet längre sträckor, är laddhastigheten viktig och varje minut av väntan innebär en stor skillnad på resan. För ägarna av fordonsflottor är hastigheten viktig för påfyllnadsladdning under dagens lopp för att hålla elfordonsflottan rullande".

Det nationella nätverket Shell Recharge med Terra 360-laddare, som drivs med 100 procent förnybar el, ska bidra till att tillgodose den växande efterfrågan i Tyskland på laddinfrastruktur, både från konsumenter och fordonsflottor, och ytterligare påskynda anammandet av e-mobilitet i hela landet.

Terra 360 finns i olika konfigurationer som kan ladda flera fordon samtidigt. Den modulära designen säkerställer ett utnyttjande av laddstationen vid hög belastning med dynamisk kraftdistribution. Den nya laddaren har en maximal uteffekt på 360 kW och kan ladda ett elfordon helt på max 15 minuter.

– Enbart transportsektorn står för cirka 29 procent av de totala växthusgaserna globalt, och det har aldrig varit viktigare att arbeta tillsammans för att driva på förändringar och vi är glada att kunna samarbete med Shell i denna lansering som utgör en milstolpe säger Frank Muehlon, chef för ABB:s division ABB-mobility,

ABB E-mobility undertecknade nyligen ett globalt ramverk med Shell om att tillhandahålla ABB:s kompletta portfölj av AC- och DC-laddstationer. Portföljen innefattar allt från AC-laddboxar för hemmet, arbetsplatsen och detaljhandeln till Terra 360 som är idealisk för laddstationer, parkeringsplatser och tillämpningar för fordonsflottor.