Biljettförsäljningen på hög nivå för Norwegian

Bra trafiksiffror för Norwegian i februari. Foto: Norwegian

Norwegians trafiksiffror för februari visar att antalet passagerare har hållit sig stabilt under årets andra månad. 640 000 flög med bolaget och kabinfaktorn var över 81 procent. I februari nådde biljettförsäljningen den högsta nivån sedan pandemins utbrott i mars 2020.

I februari tog Norge och många andra europeiska länder bort inreseregler och andra åtgärder och restriktioner i samband med pandemin.

– Februari brukar vara en månad med lägre reseaktivitet, men ändå är antalet resenärer stabilt från och med januari. Vi är särskilt nöjda med att våra flygplan har en beläggningsgrad på över 81 procent. När samhället öppnade upp igen märkte vi direkt en ökad efterfrågan på flygresor. Vi kommer att ha ett omfattande sommarprogram i år för att möta efterfrågan från många som vill ut och resa, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Norwegian hade 643 089 passagerare i februari 2022, jämfört med 61 374 i februari 2021. Kabinfaktorn var 81,3 procent. Kapaciteten var 1 089 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken var 885 miljoner sittkilometer. I februari hade Norwegian i genomsnitt 44 flygplan i drift och 99,8 procent av reguljärflygen genomfördes. Punktligheten var 87,8 procent.