Norwegian lanserar direktlinjer till Grekland och Turkiet

Norwegian återöppnar sin bas på Stockholm Arlanda, Foto: Norwegian

Norwegian fortsätter sin satsning på Stockholm Arlanda Airport. I samband med starten av sommarprogrammet 2022 planerar flygbolaget att åter öppna sin bas. I januari erbjöd Norwegian 15 destinationer från Stockholm Arlanda, inkluderat inrikes destinationerna Umeå, Luleå och Kiruna, och kommer i sommar att erbjuda totalt 57 linjer från Arlanda, varav ett antal är nya för flygplatsen och kompletterar flygplatsens övriga destinationsutbud.

Lagom till midsommar lanserar  Norwegian direktlinjer till Grekland och Turkiet, populära turistdestinationer dit många även reser för att besöka släkt och vänner.

- Det är naturligtvis riktigt goda nyheter att Norwegian, som är en av våra största kunder, satsar vidare i Sverige och fortsätter att utöka linjeutbudet och tillgängligheten från Stockholm Arlanda i takt med att reslust och efterfrågan ökar igen, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Turistorten Antalya i sydvästra delen av Turkiet är populär från Sverige och den nästa största turkiska destinationen från Arlanda. Med den nya linjen blir det första gången Norwegian erbjuder reguljär trafik till Turkiet. Andra operatörer på sträckan är Pegasus Airlines och Sun Express och till sommaren också Turkish Airlines.

Mykonos, också en populär turistort från Sverige, ligger omgivet av egeiska havet i den grekiska övärlden. Mykonos är sedan 2018 otrafikerad från Arlanda, men kommer under sommaren att erbjudas av både Norwegian och tyska Eurowings.

– Nu när vi äntligen kan resa och mötas igen så ökar antalet flygresor i rask takt. Vi på Swedavia, tillsammans med flygbranschen arbetar aktivt för att påskynda utvecklingen av fossilfritt flyg, och vi vill upplysa våra resenärer om att man kan hjälpa till genom att köpa biobränsle för att reducera utsläppet och klimatavtrycket från sin egen resa. Det gör man via vår samarbetspartner Fly Green Fund eller direkt via sitt flygbolag, många erbjuder möjligheten idag, avslutar Charlotte Ljunggren.