TPL-aktören Barona investerar i Autostorelösning

Barona väljer AutoStore-lösning för sitt TPL-lager. Bild: Swisslog

Barona väljer Swisslog för att automatisera företagets logistik med en AutoStore-lösning.

– Efter en noggrann urvalsprocess stod valet slutligen mellan två kandidater. Det som slutligen avgjorde var att Swisslog kan erbjuda oss lokal service och support samt en bred portfölj av automationslösningar som vi är intresserade av för framtiden och som även styrs av SynQ-mjukvaran, förklarar Mikael Wahren, projektledare för Baronas lagerautomatisering.

Barona är ett tjänsteföretag med hög kompetens inom data och teknik, som erbjuder ett brett utbud av outsourcing, bemanning och 3PL-aktiviteter för en mängd olika branscher och sektorer. Inom 3PL-verksamheten har Baronas kunder ett ökande behov av snabb och effektiv hantering av mindre försändelser. AutoStore-systemet har utvecklats för att möta dessa behov.

– Vi tittar på att skala upp installationen och ta nästa steg redan innan de första 28 000 boxarna och tio grindarna är i drift. Tillväxten är snabb och vår ambition är att vara en teknikledande 3PL-aktör på den finska marknaden, säger Mikael.

– Det är ett stort ansvar och en stor ära att Barona har gett oss förtroendet att leverera deras AutoStore-lösning. Vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete, säger Mikko Leppähaara, försäljningschef, Swisslog Finland.

Installationen av automationslösningen startar i december 2022 och den förväntas vara i drift i mars 2023.