SLP genomför nyproduktionsprojekt åt Pharmaxim

SLP köper attraktivt markområde i Landskrona. Foto: SLP

SLP har från Landskrona stad förvärvat ett attraktivt markområde i Landskrona. Fastigheten är belägen med direkt närhet till E6 och har ett utmärkt skyltläge. Inom fastigheten kommer SLP att genomföra ett nyproduktionsprojekt avseende en modern logistikbyggnad med en invändig takhöjd om drygt 10 meter och med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 5 437 kvadratmeter.

Pharmaxim har tecknat ett 10-årigt hyresavtal avseende 3 637 kvadratmeter. Årshyran för denna förhyrning uppgår till sammanlagt 2 520 000 kronor. Pharmaxims inflyttning är planerad till mars 2023. Bygglov kommer att lämnas in under första kvartalet 2022.

– Tillsammans med en mycket stabil hyresgäst kan vi genomföra ännu ett fantastiskt nybyggnadsprojekt, denna gång på bästa logistikläge i Landskrona. Projektet skapar ett bra mervärde för våra aktieägare och nya arbetstillfällen i Landskrona, kommenterar Peter Strand, vd på SLP.

Pharmaxim säljer, distribuerar och marknadsför produkter inom hälsa/hygien/skönhet, läkemedel och djurvård i Norden med kända varumärken som Salubrin, Helosan, Gripen, Virkon och Jodopax.

– Vi är väldigt glada över att kunna stanna kvar i Öresundsregionen genom att SLP har kunnat presentera ett projekt på ett mycket attraktivt läge i Landskrona. Det skapar optimala förutsättningar för vår fortsatta tillväxtresa, säger Johan Bäckström, vd på Pharmaxim.

Arbetet med att hyra ut resterande ytor om cirka 1 800 kvadratmeter är påbörjat. Nybyggnationen kommer att vara certifierad enligt Miljöbyggnad silver.