Kicks investerar i nytt högautomatiserat omnilager i Rosersberg

Freddy Sobin, vd Kicks. Foto: Kicks

KICKS kommer att investera i ett nytt högautomatiserat nordiskt omnilager för att hantera såväl varuförsörjningen till butik som kundorder för den snabbt växande e-handeln. Det nya lagret tillsammans med en lösning för att plocka e-handelsordrar i butik kommer möjliggöra snabba transporter på KICKS alla tre marknader; Sverige, Norge och Finland.

Bakgrunden till investeringsbeslutet av ett nytt lager är att KICKS vill säkra en effektiv, skalbar och hållbar logistiklösning på bolagets samtliga marknader samtidigt som man vill skapa förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt när man växlar upp ytterligare. Den totala investeringen för det nya omnilagret beräknas överstiga 200 miljoner och lagret förväntas tas i drift i början av 2024. Redan under hösten 2021 påbörjades utrullning av att plocka e-handelsorder i butik, en lösning som kommer att lanseras fullt ut och skalas upp under 2022.

– Vi lämnar ett händelserikt år bakom oss med en stark tillväxt och därmed rekordförsäljning, såväl som ytterligare stärkt lönsamhet, och det är med stor tilltro till framtiden som vi nu står redo att gå vidare med denna investering. Vi ser också att vi idag har en välfungerande omnikanalsstrategi som kunderna verkligen uppskattar och med en konsoliderad och framtidssäkrad logiskplattform kommer vi vara väl rustade för att stärka vår marknadsposition ytterligare, säger Freddy Sobin, vd på KICKS.

Samarbetspartners för att etablera fastigheten för det nya omnilagret är Bockasjö och Kilenkrysset som båda har lång erfarenhet av att skapa moderna, effektiva och miljövänliga logistikbyggnader. Lagret kommer att bli 29 000 kvadratmeter stort och kommer ge en väsentligt högre kapacitet jämfört med den lagerlösning bolaget har idag.

– Efter månader av förberedelser och hårt arbete av alla involverade team så känns det väldigt roligt att kunna kommunicera att vi nu tar nästa steg i KICKS Supply Chain Transformation och att vi har fattat ett investeringsbeslut som kommer framtidssäkra KICKS affär. Vi ser verkligen fram emot att påbörja implementationsfasen av det nya lagret i nära samarbete med bland annat Bockasjö, säger David Heeroma, COO på KICKS.

Lagret kommer att ha en optimerad placering i Rosersberg, invid E4an. Regionens infrastruktur möjliggör smidiga transporter till bolagets alla marknader. Samtliga medarbetare på KICKS befintliga e-handelslager i Jordbro kommer erbjudas möjligheten att följa med till det nya lagret i Rosersberg.