Logicenters bygger i polska Wroclaw

Efterfrågan på moderna lagerutrymmen ökar i Polen. Foto: Logicenters

Under sommaren 2021 meddelade logistikfastighetsaktören att de skulle expandera sin närvaro utanför Norden med en första etablering i Polen. I ett första steg förvärvade Logicenters det polska bolaget BIK SA och dess befintliga portfölj där den totala logistikytan beräknas uppgå till över 115 000 kvadratmeter.

Nu står det klart att Logicenters påbörjar utbyggnationen på adressen Nowa Wies Wroclawska i Wroclaw i sydvästra Polen. Expansionen gäller en utökning om totalt 22 500 kvadratmeter. Det är Atlas Ward som har valts till huvudentreprenör och projektet utvecklas på spekulativ basis på grund av leasingdynamiken på Wroclaw-marknaden. I linje med Logicenters tydliga hållbarhetsprofil kommer utbyggnationen av fastigheten i Wroclaw hålla en hög standard med ett noggrant urval av material som används för bygget.

– Vi är mycket glada att bygget äntligen är i gång för vår anläggning i Wroclaw. Vårt mål är och har alltid varit att utveckla framtidens fastigheter av hög kvalitet och med hållbara lösningar. Det finns en enorm potential i den polska logistikmarknaden, vilket är en stor anledning till att vi valde att etablera vår verksamhet här. Jag tror att Wroclaw kommer bli en fortsatt viktig plats för att växa och för att utöka vår närvaro utanför Norden, säger Søren Rodian Olsen, vd, Logicenters Polen.

Wroclaw är belägen på en strategisk viktig plats med hög befolkningstäthet, stora fabrikskluster och nära anslutning till Europaväg E4.

– Efterfrågan på moderna lagerutrymmen fortsätter att öka. Samtidigt ser vi en stor efterfråga på lokaler som är tillgängliga omgående. Det är en stor anledning till vi startar en investering som genomförs på spekulativ basis. I nuläget förhandlar vi även med potentiella hyresgäster. Vi är övertygade om att vi kommer att lyckas med att kommersialisera hela anläggningen under de följande perioderna. Den stora fördelen med vår investering är läget med närhet till såväl tätorten Wroclaw som omedelbar närhet till motorvägen, vilket säkerställer snabb tillgänglighet till anslutningar, säger Krzysztof Mucha, Affärsutvecklingschef från Biuro Inwestycji Kapitalowych S.A.