Logicenters expanderar i Vaggeryd

Logicenters påbörjar bygget av ett multitenant-lager med en yta om drygt 31000 kvadratmeter i Vaggeryd. Bild: Logicenters

Logicenters fortsätter sin expansion i Vaggeyd och påbörjar bygget av ytterligare ett multitenantlager på en yta om drygt 31000 kvadratmeter i Vaggeryd söder om Jönköping. Fastigheten byggs delvis på spekulation och förväntas stå färdigt för inflytt under första kvartalet 2023.

Logicenters har sedan tidigare en stark närvaro i Jönköpingsregionen med moderna logistikfastigheter på över 17 0000 kvadratmeter yta i Torsvikoch Stigamo. Fastigheten i Vaggeryd benämns som en av de större multitenant fastigheterna i regionen och byggs delvis på spekulation. I området verkar redan aktörer som Postnord, DVS, Babyshop och  Bildelar.

Som boende i regionen tycker jag det är extra kul att fortsätta satsa i ett av Sveriges stora logistikcentrum och vi ska arbeta hårt för våra kommande hyresgäster. Vi på Logicenters ser även stora möjligheter att fortsätta stödja ytterligare tillväxt i regionen och att bistå med moderna logistikfastigheter anpassade för dagens handel och logistik, säger Fredrik Nygren, Commercial Manager på Logicenters.

Sedan start har vi alltid haft en stark närvaro i Jönköpingsregionen vilket är och kommer förbli en central distributionspunkt i Norden där många väljer att etablera sina Nordiska centrallager. I Torsvik startade vi med att utveckla vårt ”multitenant koncept” vilket innebär att vi kan erbjuda allt ifrån 5 000 – 30 000 kvadratmeter lager till framtida hyresgäster som vill agera snabbt. Detta har visat sig vara en succé i Jönköping vilket är en anledning till att vi nu fortsätter på den inslagna vägen, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Med närhet till E4 och centrala Jönköping är det ett utmärkt läge för leveranser med goda kommunikationer till hela Norden. Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt Breeam Very Good med möjlighet till installation av solceller på taket. Med en flexibel planlösning är det även möjligt att dela upp fastigheten i flera olika sektioner.

– Vi är mycket stolta över att Logicenters fortsatt ser möjligheterna med att bedriva sin verksamhet i vår kommun. Det är särskilt kul att den färdigställda logistikfastigheten är en av de större logistikfastigheterna som byggs på spekulation i regionen. Den fortsatta etableringen kommer bidra till en ökad sysselsättning och arbetstillfällen. Vi vill passa på att hälsa Logicenters hjärtligt välkomna till Vaggeryd, säger Johan Thorsell, Näringslivschef i Vaggeryds kommun.