Logicenters utökar samarbetet med Thunderful Group

Logicenters hyr ut 25 000 kvadratmeter i i TorsvikJönköping. Foto: Logicenters

Logicenters nya 45 400 kvadratmeter stora logistikfastighet på Torsvik, Jönköping är fullt uthyrd. Det är Thunderful Group som fortsätter sin starka utveckling med att utöka sitt initiala åtagande till att flytta in i en totalt 25 000 kvadratmeter stor modern logistikfastighet.

Under våren 2021 stod Logicenters toppmoderna logistikfastighet på hela 45 400 m2 i Torsvik redo för inflytt för nya hyresgäster. Nu står det dock klart att det nordiska spelföretaget Thunderful Group väljer att hyra all tillgänglig yta och därmed fylla fastigheten som är en av tre hyresgäster. Det mångåriga avtalet gäller en yta om 25 000 kvadratmeter, vilket utgör en tredjedel av fastigheten som uppfyller alla kriterier för att kunna bedriva modern logistikverksamhet med många portar, bra arbetsmiljö och automationsmöjligheter. I dagsläget hyr Thunderful Group redan 15 000 kvadratmeter på Möbelvägen 7 i Jönköping.

– Vi är väldigt glada att utöka samarbetet med Thunderful Group som var den första hyresgästen i vår nya fastighet i Jönköping. Lokalerna är mycket flexibla och främjar tillväxt för expansiva företag som Thunderful Group. Fastigheten och läget i Torsvik är dessutom perfekt beläget rent geografiskt för smidiga transporter i hela Norden. Vi ser fram emot att följa Thunderful Groups resa på nära håll, säger Fredrik Nygren, Commercial Manager på Logicenters.

Fastigheten är centralt belägen i Torsvik industriområde, strax söder om Jönköping. Området har goda kommunikationer till hela Sverige och övriga Norden, bland annat via E4:an som är huvudleden mellan Stockholm och Öresundsregionen. Ett stort fokus i utvecklingen av fastigheten har varit energieffektivisering samt att uppnå miljöcertifieringen GreenBuilding. För att minska byggnadens energiförbrukning kommer fastigheten även att ha ett rörelsestyrt LED-elbelysningssystem för att minimera elförbrukningen.

– Vi ser fram emot att utöka ytan i vår nya lokal i Torsvik. Anläggningen ligger i ett perfekt läge för oss och kommer att bidra till vår tillväxtresa och säkerställa våra höga logistiska krav. Vi vill tacka Logicenters för ett gott samarbete, säger Brjann Sigurgeirsson, CEO, Thunderful Group.