Scania lanserar nya drivlinor och stora uppdateringar

Scania gör den största lanseringen sedan 2016. Foto: Scania

Scanias nya drivlinor har hållbarhet i fokus med upp till 8 procents bränslebesparing. Uppdateringar på chassi, axlar och tankar för ökad modularitet skapar en mix av energieffektivitet, förnybara bränslen och elektrifiering

− Det vi introducerar är inte bara de nya Super-drivlinorna utan ett initiativ för att stärka Scanias roll beträffande lösningar för hållbara transporter under resten av det här årtiondet, säger Alexander Vlaskamp, Executive Vice President, Chef för Sales & Marketing inom Scania.

I den största Scanialanseringen sedan introduktionen av det nya program 2016 visar Scania inte bara upp en ny motorplattform utan även tjänster och uppdateringar avsedda att konsolidera företagets position som den ledande tillverkaren av tunga premiumlastbilar.

 − Vi ser en transportindustri under stark förändring där kundernas önskan om den bästa driftsekonomin går hand-i-hand med kraven på hållbarhet, säger Alexander Vlaskamp.

Den nya motorplattformen Super för Euro 6-fordon har ett effektspann från 420 till 560 hk och Scania utlovar att drivlinan ger en bränslebesparing på upp till 8 procent för kunder inom fjärrtrafik. Alla motorerna kan köras på HVO och två av dem finns i ett utförande för biodiesel RME. Fler versioner följer för marknader utanför Europa samt för biogasdrift. Introduktionen omfattar både växellådor och drivaxlar samt en ny mer flexibel chassilayout.

− Vi fortsätter på den inslagna vägen och erbjuder våra kunder en palett med hållbara lösningar, säger Alexander Vlaskamp. Andelen fordon som drivs med förnybara bränslen eller elektriskt ökar dramatiskt de kommande åren, men vi är alla fortfarande beroende av förbränningsmotorer för våra dagliga liv. Det är just därför Scanias Super-baserade lastbilar är så viktiga eftersom de bidrar till att minska de fossila utsläppen under resten av det här decenniet.