Scania Mobility Solutions får ny chef

Gustaf Sundell ny chef för Scanias Mobility Solutions. Foto: Scania

Gustaf Sundell som för närvarande är chef för strategi och affärsutveckling på Scania, har utsetts till chef för Mobility Solutions och medlem av Scanias verkställande ledning . Han rapporterar till Christian Levin, vd och koncernchef för Scania och Traton Group.

– Som chef för strategiavdelningen har Gustaf starkt bidragit till att rusta Scania för ett ekosystem i förändring. Med sitt ledarskap, sin kommersiella kompetens och gedigna erfarenhet från Scania internationellt har han en bra bakgrund för att fortsätta utveckla området Mobility Solutions, säkra en nära koppling till de andra funktionerna samt bidra till vår koncernledning, säger Christian Levin.

Mobility Solutions, där det helägda dotterbolaget Lots Group ingår, är en enhet som bildades våren 2021 med syfte att ta till vara på affärsmöjligheter i det framtida transportekosystemet. Enheten ansvarar för att driva utveckling av nya affärsmodeller utanför den nuvarande kärnverksamheten, utöka Scanias roll i transport- och logistikvärdekedjan samt utveckla och kommersialisera erbjudandet för automona lösningar.  

– Vår bransch genomgår en radikal förändring driven av teknikutveckling och krav från kunder och samhället. Scanias syfte är att driva omställningen till ett hållbart transportsystem och genom att arbeta nära våra kunder har vi en bra förståelse för vad som krävs. Vi behöver stärka vår förmåga att hantera affärsinnovation utanför vår befintliga affärsmodell för att vi ska kunna lösa de komplexa utmaningar som uppstår i vårt ekosystem och accelerera skiftet tillsammans med våra kunder och partners. Det är en spännande och viktig utmaning som jag ser fram emot att ta mig an, säger Gustaf Sundell.

Gustaf Sundell, född 1982, har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från Linköpings universitet. Gustaf, som började på Scania 2008, har haft flera ledande roller inom företaget både i Sverige och internationellt, bland annat som vd för Scania Growth Capital, vd för Scania Group Industrial Thailand och sales director Trucks – Africa and Asia-Pacific.